Jasełka w OREW

10 stycznia 2018r. dzieci z grupy IV wystąpiły z przedstawieniem jasełkowym w Ośrodku Rewalidacyjno Edukacjno Wychowawczym "Diament" i Przedszkolu Specjalnym Jaś i Małgosia. Starszaki pięknie wykonały pastorałki i kolędy. Widać było, że sprawiły nie lada frajdę widowni. Po występach czekał na nasze przedszkolaki pyszny poczęstunek i wspólna zabawa na placu zabaw.

Dziękujemy za zaproszenie i miłe przyjęcie.

Wizyta gości z zagranicy

4 stycznia, dzięki uprzejmości Regionalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach, nasze przedszkole odwiedzili goście z wolontariatu europejskiego. Nasi zagraniczni goście pochodzą z Armenii, Turcji i Włoch. W czasie zajęć języka angielskiego rozmawiali i bawili się z dziećmi, które miały okazję pochwalić się swoją znajomością języka (okazało się na przykład, że ulubionym zwierzątkiem przedszkolaków  jest „snake” :). Obecność  zagranicznych gości wywarła na przedszkolakach ogromne wrażenie. Wizyta wolontariuszy na pewno na długo pozostanie w pamięci dzieci.

Konkurs w grupie IV

Umiejętność wiązania sznurowadeł nie jest wcale taka prosta. Każdy, kto próbował się jej nauczyć wie o tym dobrze. Przekonały się o tym także starszaki z grupy IV. 15 grudnia rozstrzygnęliśmy konkurs wiązania sznurówek. Mógło w nim wziąć udział każde dziecko z grupy "Kosmicznych rakiet". Ochotnicy mieli po trzy próby, sznurowadła musiały być zawiązane porządnie i dać się rozwiązać bez supełków w określonym czasie.

A naszymi zwycięzcami okazały się : Julia, Ala K. Ala O. i Karolinka G.

Warsztaty - grupa III

11 grudnia 2017r. Dzieci z grupy IV na zaproszenie p. Agnieszki – mamy Krzysia, udały się na warsztaty do Muzeum Dialogu Kultur.

Pani Agnieszka w atrakcyjny sposób przybliżyła przedszkolakom ludową Ukrainę, obejrzeliśmy piękne malowane kwiatami wiejskie chaty, kolorowe place zabaw, zachwycające hafty, dowiedzieliśmy się co o diduchy, a także dlaczego na Ukrainie istnieje zwyczaj dekorowania choinek bożonarodzeniowych pajączkami i pajęczynami.